TÁVMUNKÁK, OTTHON VÉGEZHETŐ MUNKÁK, INTERNETES VÁLLALKOZÁS INDÍTÁSA, INTERNETES PÉNZKERESÉS
keresőmarketing
Távmunka információk
  Távmunka Portál - Kezdőoldal
  Távmunka közvetítők
  Otthon végezhető munka
  Távmunka ajánlatok:- hazai
  Távmunka ajálatok:- külföld
  Munkáltatóknak
  Impresszum
  Médiaajánlat

  Álláskeresési tippek, trükkök

  Ingyenes honlap
 Internetes pénzkeresés

INTERNETES PÉNZKERESÉS
INGYENES TANFOLYAM
TANANYAGA:


  Rénzkeresés: 1. lecke
  Pénzkeresés: 2. lecke
  Pénzkeresés: 3. lecke
  Pénzkeresés: 4. lecke
  Pénzkeresés: 5. lecke
  Pénzkeresés: 6. lecke
  Pénzkeresés: 7. lecke
  Pénzkeresés: 8. lecke
  Pénzkeresés: 9. lecke
  Ingyenes honlap
  További tananyag
  Nélkülözhetetlen könyv
KERESS PÉNZT AZ INERNETEN!


Pénzkeresés és üzzletszerzés az interneten


A Magyarországon egyedülálló kiad- ványból megtudha- tod, hogy hogyan lehet egy hobbiból készült honlappal egy internetes biro- dalmat felépíteni,
milyen módszerekkel lehet lerövi- díteni a nyereségessé válás folya- matát, hogyan lehet nulla forint indulóköltséggel betörni a piacra.
                Részletek >>

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?
Add el megunt cuccaidat a Teszvesznél. Ingyenes regisztráció és kereskedés.

Válogass termékeink közül - licitálj - vagy add el amire már nincs szükséged! Kattints ide!


       Ingyenes honlap
Ingyenes honlap
Szeretnél ingyen honlapot?
Tiéd lehet teljesen ingyen egy céges honlap sablon.
Részletek itt >>
Internetes pénzkeresés ingyenes tanfolyam

5. lecke: Keresőmarketing - Hogyan növeld
               honlapod látogatottságát gyorsan és
               ingyenInternetes pénzkeresés ingyenes online tanfolyam:   Vissza a 4. leckéhez >>


Az egyik leginkább pénzkímélő és egyszerű módja új látogatók szerzésének, ha a keresőkből érkezve kerülnek az oldalunkra. Ehhez viszont az kell, hogy minél előkelőbb helyen szerepeljen az oldal a keresők taálati listáján. Ezzel a területtel foglalkozik a keresőmarketing.


A keresőmarketing jelentősége:

A keresőmarketing  vagy más néven keresőre optimalizálás (search engine optimization) az utóbbi két-három évben jutott egyre hangsúlyosabb szerephez. Mind többen ismerték fel, hogy az emberek nagy része, ha keres valamit az interneten, egy keresőprogramot vesz igénybe. Ilyen keresők a Google, Altavista vagy a magyar AltaVizsla. Amikor beírunk egy szót a keresőbe, egy hosszú találati listát kapunk. Minél előrébb szerepel a találati listán a saját honlapunk, annál nagyobb az esélye, hogy rákattintanak az oldal hivatkozását tartalmazó linkre.

Mitől is függ, hogy milyen pozíciót sikerül elérni a találati listán? Ez keresőnként változik. Számít, hogy mekkora az oldal látogatottsága, hányan hivatkoznak rá külső oldalakon, és ezek az oldalak mennyire látogatottak. És számítanak olyan tényezők is, melyeket manipulálhatunk. Ilyenek a kulcsszavakban gazdag tartalom vagy a META tag-ek. Ha ismerjük a működésüket, akkor jelentősen javíthatjuk honlapunk pozícióját a keresők találati listáján.A keresők (search engine) működése:

A keresőknek két fő fajtája létezik, az emberi beavatkozással indexelő és a programok, úgynevezet pókok (spider) által indexelő keresők. Ezek a pókok folyamatosan pásztázzák az internetet, információt gyűjtenek az oldalakról, és meghatározott kritériumok alapján rangsorolják őket. Minden egyes alkalommal, amikor változik az oldal tartalma, új besorolásra kerül sor.

Az emberi beavatkozással működő keresőknél hús-vér emberek végzik az oldalak kategorizálását. Személyesen vizsgálják meg a keresőbe (az esetek többségében katalógusokról van szó) felvételt kérő oldalakat és sorolják be őket. A besorolás után minimális a lehetőség arra, hogy a honlap tartalmának a megváltozása után újabb besorolást kapjon az oldal. Ezeknél a keresőknél nem lehet manipulálni a helyezést.

A keresőrobotok, vagy pókok által indexelő  keresőknél viszont van lehetőségünk arra, hogy  trükkökkel javítsunk a helyezésünkön. A legfontosabb és legismertebb keresőknél  (Google, Altavista stb)  mind robotok végzik a honlapok rangsorolását.A keresőmarketing alapja: a kulcsszavak kiválasztása:

A keresőre optimalizálás legfontosabb tényezője a kulcsszavak ügyes megválasztása. Amikor egy pók, vagy keresőrobot "letapogat" egy oldalt, számolja az oldalon megjelenő összes szót, és megállapítja a leggyakrabban használtakat. Ez az információ döntő lesz az oldal besorolásakor. A kulcsszavak kiválasztásakor törekedjünk arra, hogy ne válasszunk túl gyakori vagy semmitmondó szót. Minél pontosabb a meghatározás, annál jobb. Egynél több szót is választhatunk, az oldal besorolásakor a kulcsszavak gyakorisága a döntő. Ugyancsak választhatunk szókombinációkat.

A helyes kulcsszavak megválasztásának leginkább az angol nyelvű oldalak esetében van döntő szerepe. A megfelelő kulcsszavak kiválasztásának szempontjai a következők:
- mennyire gyakran keresnek rá az emberek az interneten ezekre a szavakra
- mennyire kapcsolódik honlapunk tartalmához
- hány oldallal kell konkurálnunk, azaz hány olyan oldal van, ahol ugyanezek a kulcsszavak
Az utóbbi két kérdésre könnyen választ kaphatunk, ám az első - és gyakorlatilag legfontosabb - kérdés megválaszolásában erre specializálódó cégek szolgáltatásai nyújtanak segítséget. A legismertebb és legjobb ilyen szolgáltató a Wordtracker. Adatbázisából a 24 legnagyobb keresőre mutatja meg a keresések gyakoriságát, a konkurens oldalak számát, és ajánl fel olyan rokonértelmű vagy kapcsolódó kifejezéseket, melyekkel sokkal nagyobb sikert érhetünk el, mint a túl általános szavakkal. A szolgáltatás lebutított próbaverziója ingyenes, érdemes kipróbálni, hogy aki kevésbé járatos a keresőmarketingban, az képet kapjon a kulcsszavak jelentőségéről. (A Wordtracker honlapja >>)A KERESŐMARKETING ELEMEI1.) A domain név kiválasztása:
Ez kevésbé fontos eleme a keresőmarketing stratégiánknak, hiszen a domain név az esetek nagy részében már adott, ám ha még nem rendelkezünk vele, érdemes olyan nevet regisztrálni, amiben szerepel a kulcsszavunk.

pl: www.gyerekruha.net


2.) ALT tag:
A HTML nyelvben az utasításokat tag-eknek (ejtsd: teg) hívják. Az ALT tag igazából csak egy attribútum, megjegyzések mellékelésére szolgál. Használható például képeknél, táblázatoknál, linkeknél. Amikor egy ALT attribútummal ellátott kép fölé visszük az egeret, akkor sárga háttéren egy szöveg jelenik meg. Ezt a szöveget mi határozhatjuk meg, ezért remek eszköz az oldalon lévő kulcsszavaink szaporításához.

pl: <img src="kep.jpg" alt="gyerekruha">


3.) TITLE tag:
A TITLE tagben adjuk meg az oldal címét. Ez a legfontosabb a tagek közül, hiszen a kereső találati listáján az egyes találatoknál ez a sor jelenik meg legelőször. A címben mindenképpen helyezzünk el kulcsszavakat, ez jelentősen növeli esélyeinket a jobb pozíció elérésében.

pl: <title>Téli gyerekruha választékunk</title>


4.) META tagek:
A meta elemek többnyire a böngészők és a keresők számára továbbítanak információkat. Honlapok indexelésében van szerepük. Számos META tag létezik, ezek közül a két legfontosabb a description és a keywords elem.
- description:  Ezzel az elemmel rövid leírást adhatunk az oldalunkról. A leírás lehet akár
egy rövid mondat, vagy akár egy egész bekezdés. Ide nyugodtan elhelyezhetünk néhány kulcsszót. A legtöbb keresőrobot ezek alapján kategorizálja és rangsorolja az oldalt.
- keywords:  Itt kell megadni a kulcsszavakat. Ezek lehetnek kifejezések, több szó, szavak kombinációja. Kezdetben ezt az elemet használták a keresőrobotok a honlapok kategorizálásához, ám gyakran éltek vissza vele honlapkészítők, így mára már nincs akkora jelentősége ennek a tagnek, mint korábban volt.

pl:
<meta name="description" content="Cégünk jó minőségű gyerekruhákat kínál. Gyerekruha minden korosztály számára.">
<meta name="keywords" content="gyerekruha, gyerekruhák, babaruha, babaruhák">


5.) Címsorok: <h1>
Az oldalon lévő címsorok formázása a <h>, <h1>, <h2>, stb tag-ekkel történik. A címsorok szövege a keresőrobotok szempontjából hangsúlyosabb szereppel bír, mint a szöveg többi része, ezért ez egy újabb lehtőség a kulcsszavak szaporítására.

pl: <h1>Akciós gyerekruha kínálatunk</h1>


6.) Kulcsszóban gazdag oldaltartalom kialakítása:
A fenti technikák alkalmazása csak akkor érvényesül, ha magán az oldalon is a lehető legtöbbször szerepelnek a választott kulcsszavak. Ez nem is olyan könnyű, hiszen úgy kell gyakran ismételni a kulcsszavakat, hogy közben igényesen fogalmazunk. Érdemes a kulcsszót a honlapon olvasható első szavak közt szerepeltetni, vagy szövegalapú menüpontokba beleilleszteni. Linkek szövegében is nyugodtan elhelyezhetünk kulcsszavakat. Ami viszont tilos, az a kulcsszavak öncélú ismétlése. Ezért még akár büntetés is járhat, azaz elveszíthetjük nehezen megszerzett pozíciónkat a keresőben.


Kerülendő módszerek a keresőmarketing alkalmazásakor:
Léteznek olyan manipulatív módszerek, melyekért büntetés jár, ezért jobb nem alkalmazni őket. Ilyenek az alábbiak:
- kulcsszavak elrejtése a háttérszínen:  Ugyanazt a háttérszínt használjuk, mint amit a szöveg színének, így a látogató számára nem látszik, hogy mit írtunk. Gyakran használják ezt az oldal alján, többször egymás után leírva a kulcsszavakat. Csakhogy a keresőket fejlesztő programozók se hülyék, és ma már ki tudják szűrni ezeket a turpisságokat.
- a META tageknél hibás kulcsszavak szerepeltetése:  Köztudott, hogy az egyik legkeresettebb kifejezés az interneten a szex szó és az ezzel kapcsolatos kifejezések. Honlapkészítők még ma is szoktak abba a hibába esni, hogy ilyen szavakat adnak meg a META elemeknél, holott a honlap egészen más témájú. Ha a látogató nem azt találja az oldalon, amiért jött, akkor csalódottan távozni fog.
- technikai szempontból kerülendő megoldások:  A frame-es szerkezetek. Egy több oldalból (frame-ből) álló weblapot a keresőrobotok nem biztos, hogy végig fognak pásztázni, gyakori, hogy csak magát a fő frame-et látják, abban pedig nem feltétlenül szerepel a jó helyezéshez szükséges tartalom. Lehet, hogy maga az információ valamelyik aloldalban található, ami a robot számára láthatatlan.


A keresőmarketing legnépszerűbb eszköze: a keresőkbe regisztrálás:
Miután kialakítottuk a keresőre optimalizált honlapunkat, regisztráljuk a lehető legtöbb és a célcsoportunk számára leglényegesebb keresőkbe. A legfontosabbak a következők:
- Google
- Yahoo
- MSN Search
- Altavista
- dmoz (Open Directory Project)
- Origo Vizsla katalógus
- Heuréka
- Góliát


Internetes pénzkeresés ingyenes online tanfolyam:   Tovább a 6. leckéhez >>
  Külföldi távmunka ajánlatok   


design: www.webtemplatemall.com