TÁVMUNKÁK, OTTHON VÉGEZHETŐ MUNKÁK, INTERNETES VÁLLALKOZÁS INDÍTÁSA, INTERNETES PÉNZKERESÉS
tárhely - weblap elhelyezése
Távmunka információk
  Távmunka Portál - Kezdőoldal
  Távmunka közvetítők
  Otthon végezhető munka
  Távmunka ajánlatok:- hazai
  Távmunka ajálatok:- külföld
  Munkáltatóknak
  Impresszum
  Médiaajánlat

  Álláskeresési tippek, trükkök

  Ingyenes honlap
 Internetes pénzkeresés

INTERNETES PÉNZKERESÉS
INGYENES TANFOLYAM
TANANYAGA:


  Rénzkeresés: 1. lecke
  Pénzkeresés: 2. lecke
  Pénzkeresés: 3. lecke
  Pénzkeresés: 4. lecke
  Pénzkeresés: 5. lecke
  Pénzkeresés: 6. lecke
  Pénzkeresés: 7. lecke
  Pénzkeresés: 8. lecke
  Pénzkeresés: 9. lecke
  Ingyenes honlap
  További tananyag
 Nélkülözhetetlen kézikönyv
KERESS PÉNZT AZ INERNETEN!


Pénzkeresés és üzzletszerzés az interneten


A Magyarországon egyedülálló kiad- ványból megtudha- tod, hogy hogyan lehet egy hobbiból készült honlappal egy internetes biro- dalmat felépíteni,
milyen módszerekkel lehet lerövi- díteni a nyereségessé válás folya- matát, hogyan lehet nulla forint indulóköltséggel betörni a piacra.
                Részletek >>

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?
Add el megunt cuccaidat a Teszvesznél. Ingyenes regisztráció és kereskedés.

Válogass termékeink közül - licitálj - vagy add el amire már nincs szükséged! Kattints ide!

       Ingyenes honlap
Ingyenes honlap
Szeretnél ingyen honlapot?
Tiéd lehet teljesen ingyen egy céges honlap sablon.
Részletek itt >>
Internetes pénzkeresés ingyenes tanfolyam

3. lecke: Honnan szerezz ingyenes tárhelyetInternetes pénzkeresés ingyenes online tanfolyam:   Vissza a 2. leckéhez >>A kész honlap internetre kerüléséhez honlapunkat el kell helyezni egy szerveren, ami állandó kapcsolatban áll az internettel. Ez lehet saját gép, de sokkal gazdaságosabb egy tárhelyszolgáltató szolgáltatásait (hosting) igénybe venni. Olcsó, de megbízható hosting szolgáltatást találni azonban nem olyan könnyű feladat, hiszen ismerjük a mondást: olcsó húsnak híg a leve. Vagyis nem feltétlenül az az olcsó, aminek a legalacsonyabb az ára. Sőt! Mielőtt keresünk egy szolgáltatót, először is azt kell tisztáznunk magunkban, hogy mire fogjuk használni a honlapunkat. Csak információ tárolására, vagy mindennapos interakció lesz a látogatókkal, nagy mennyiségű adatforgalmat fog-e bonyolítani az olda. A választáshoz tudnunk kell, milyen e-mail szolgáltatások társulnak a tárhelyhez, regisztrálja-e a szolgáltató a honlapunkat a legnagyobb keresőkbe ingyen, milyen bővítési lehetőségek állnak rendelkezésünkre és hasonlók.
Szempontok a megfelelő hosting szolgáltatás kiválasztásakor:

1.) Tárhely - Statikus vagy dinamikus oldalaink lesznek?
Statikus oldalaknak azokat nevezzük, ahol nincs interaktivítás, vagyis a látogató csak olvasni, lejátszani, meghallgatni stb. tudja a fájlokat. Interaktív oldalaknál a látogató és a weblapot tároló szerver között kommunikáció van, a látogató kerséseket indíthat a honlapon, adatokat adhat meg. Tipikus dinamikus oldalak az űrlapokat, vendégkönyveket, szavazásokat, kereséseket, fórumokat tartalmazó oldalak.
A dinamikus oldalakat leggyakrabban PHP vagy Perl nyelvben írják, és  sokszor egy adatbázis használata is indokolt. Ilyen adatbázis pl. a MySQL. Ezért ha nem pusztán információkat akarunk elhelyezni az oldalon, hanem látogatóinknak felajánljuk az interaktivítás lehetőségét és adatot is szeretnénk begyűjteni tőlük, a tárhely kiválasztásakor igény szerint az alábbiakra kell odafigyelni:

- lehet-e használni PHP, Perl, C stb. nyelveket
- jár-ea tárhelyhez adatbázis használat (pl. MySQL),
  és mennyi (itthon általában 1 db-ot lehet
  igénybevenni, külföldön a csomagok 5 - 10 db
  adatbázis használatánál kezdődnek.)
- van-e külön CGI könyvtár
- igénybe vehetőek-e ingyenesen előre megírt
  scriptek  (pl. űrlap scriptek, chat, log, szavazás,
  fórum, vendégkönyv scriptek stb.), ezek inkább
  külföldön ellemzőek


2.) Tárhely - Tárhely méret és adatforgalom korlátozások:
Honlapunk tárhelyigénye elsődlegesen a rajta tárolt fájlok típusától függ. Ha nagy felbontású fotókat, mp3 fájlokat töltünk fel a weblapra, ezeknek méretükből adódóan elég nagy a tárhelyigénye. A nagy méretű fájlokat tartalmazó honlapoknál az adatforgalmi limit sem mellékes. A havi adatforgalmi korlát (angolul monthly data transfer vagy monthly bandwidth limit néven ismert) annak az adatmennyiségnek az  értéke, amennyi adatot egy  hónapban a látogatóink összessége együttesen letölthet. Ez a korlátozás nagy forgalmú honlapoknál okozhat kellemetlenségeket, mert ha elérjük az adatforgalmi korlátot, akkor a weblapunk tartalma nem lesz hozzáférhető a többi látogató számára. Az odalátogatók csak egy olyan üzenettel fognak találkozni, hogy "bandwidth limit exceeded" (kb. annyit jelent, hogy a megengedett adatforgalom túllépve).

Leginkább ingyenes szolgáltatóknál következik be a probléma. Jó példa erre, amikor egyszer egy a Geocities (amerikai ingyenes tárhelyszolgáltató) oldalán lévő honlap linkje felkerült a hatalmas látogatottságú Szánalmas.hu oldalára, és mindenki  rákattintott a linkre, amitől az oldal hamar "lefagyott", a szolgáltatás átmenetileg elérhetetlenné vált. A fentiekből kifolyólag ezért  az adatforgalmi limit is fontos tényezővé válhat bizonyos honlapoknál tárhelyszolgáltatás választásakor.


3.) Tárhely - Emailek kezelése:
Hazai táhelyszolgáltatók fukar módon a legegyszerűbb csomagjaikhoz (ami kb. 20 MB statikus tárhelyet szokott jelenteni) összesen 1db e-mail postafiókot szoktak adni. Külföldön a legolcsóbb csomaghoz is kb. 1.000 db e-mail postafiók jár, de nem ritka a korlátlan számú postafiók rendelkezésre bocsátása sem. Több e-mail címre azért lehet szükség, hogy a cég munkatársai külön címekre kapják a leveleiket, illetve különböző témakörben érkező leveleket is könnyeb így szelektálni. Fenntarthatunk egy címet az általános információkérésre, egy másikat megrendelésekre, egy harmadikat technikai kérdések megválaszolására, és így tovább.

Az e-mailekkel kapcsolatos szolgáltatások kiterjedhetnek az ingyenes levéltovábbításra és az úgynevezett autoresponderekre. Ez utóbbiak automatikus válaszlevelek, arra valók, hogy ha nincs lehetőségünk folyamatosan online kapcsolatban lenni és leveleinkre azonnal válaszolni, akkor előre megírt szövegű automatikus válaszleveleket generálhatunk, melyeket az érkezett levelek feladójának elküld a rendszer. Pl. hírlevélre való feliratkozáskor szokták alkalmazni a nagyobb cégek.


4.) Tárhely - Ingyenes promóciós és e-commerce eszközök:
Ma már egyre nagyobb jelentősége van. Külföldön a komolyabb tárhelyszolgáltatóknál az alapcsomag részét képezi, hogy a honlapot ingyen regisztrálják a különböző keresőkbe, kulcsszó elemzéseket adnak, vagy a keresőkben elért helyezésünkről készülnek statisztikák. Az e-üzlet (e-commerce) elősegítését célozzák az ingyenesen igénybevehető shopping cart-ok (ezek a honlapunkon kínálható internetes vásárlási módhoz használható alkalmazások), a különböző tanusítványok generálása, a biztonságot fokozó jelszavas könyvtárak.


5.) Tárhely - Domain név:
Számos tárhelyszolgáltatónál - elsősorban külföldön - bevett szokás, hogy a tárhelyhez ingyen lehet domain nevet regisztrálni, vagy létező domaint átirányítani. A tárhely kiválasztásakor ez is megfontolandó szempont, mert lehet, hogy a havi díj drágábbnak tűnik  egy másik szolgáltatóéhoz képest, de ha a másik szolgáltatónál a domain regisztrációért külön kell fizetni, akkor lehet, hogy a költségek összeségében ennél a másik szolgáltaónál sokkal magasabbak lesznek.


Ingyenes magyar tárhelyszolgáltatók:

Ultraweb:  http://www.ultraweb.hu/
ATW:  http://www.atw.hu/
Freeweb:  http://freeweb.hu/
SRV:  http://www.srv.hu/
Ingyenweb:  http://ingyenweb.hu/
Dox:  http://www.dox.hu/
Dynamic Web:  http://free.dynamicweb.hu/Internetes pénzkeresés ingyenes online tanfolyam:   Tovább a 4. leckéhez >>
  Külföldi távmunka ajánlatok   


design: www.webtemplatemall.com