TÁVMUNKÁK, OTTHON VÉGEZHETŐ MUNKÁK, INTERNETES VÁLLALKOZÁS INDÍTÁSA, INTERNETES PÉNZKERESÉS
Álláskeresési tippek
Távmunka információk
  Távmunka Portál - Kezdőoldal
  Távmunka közvetítők
  Otthon végezhető munka
  Távmunka ajánlatok:- hazai
  Távmunka ajálatok:- külföld
  Munkáltatóknak
  Impresszum
  Médiaajánlat

  Álláskeresési tippek, trükkök

  Ingyenes honlap
 Internetes pénzkeresés

INTERNETES PÉNZKERESÉS
INGYENES TANFOLYAM
TANANYAGA:


  Rénzkeresés: 1. lecke
  Pénzkeresés: 2. lecke
  Pénzkeresés: 3. lecke
  Pénzkeresés: 4. lecke
  Pénzkeresés: 5. lecke
  Pénzkeresés: 6. lecke
  Pénzkeresés: 7. lecke
  Pénzkeresés: 8. lecke
  Pénzkeresés: 9. lecke
  Ingyenes honlap
  További tananyag
 Nékülözhetetlen kézikönyv
KERESS PÉNZT AZ INERNETEN!


Pénzkeresés és üzzletszerzés az interneten


A Magyarországon egyedülálló kiad- ványból megtudha- tod, hogy hogyan lehet egy hobbiból készült honlappal egy internetes biro- dalmat felépíteni,
milyen módszerekkel lehet lerövi- díteni a nyereségessé válás folya- matát, hogyan lehet nulla forint indulóköltséggel betörni a piacra.
                Részletek >>

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?
Add el megunt cuccaidat a Teszvesznél. Ingyenes regisztráció és kereskedés.

Válogass termékeink közül - licitálj - vagy add el amire már nincs szükséged! Kattints ide!

       Ingyenes honlap
Ingyenes honlap
Szeretnél ingyen honlapot?
Tiéd lehet teljesen ingyen egy céges honlap sablon.
Részletek itt >>Álláskeresési tippek, trükkök: Hogyan szerezd meg az áhított állást


Az álláskeresés az emberek nagy részét szorongással tölti el, állásinterjúra tartva görcsbe rándul a gyomra, retteg az elutasítástól és gyűlöli az egész helyzetet, amibe belekerült. Pedig ennek nem kellene így lennie. Az álláskeresésnek megvannak a maga titkos fogásai, melyeket bárki elsajátíthat és sikerrel alkalmazhat.
Pontosan mitől is félünk?

Attól, hogy nem kapjuk meg a megpályázott állást? NEM. Valójában az elutasítástól félünk. Az elutasítást pedig személyes kudarcként éljük meg, pedig nem kéne. Manapság egy állásra legalább 100 önéletrajz érkezik, de van olyan pozíció is, amire ennek a tízszerese. A személyzetisnek ebből kell kiválasztania azt az egy vagy két tucat embert, akit behívnak személyes interjúra.

Aki pedig bekerült ebbe az "exkluzív klubba", az csak büszke lehet magára. Ha 100-ból bekerülünk a legjobb ötbe, vagy 500-ból a legjobb húszba, az azt jelenti, hogy a kvalitásaink tekintetében magunk mögé utasítottunk több száz másik jelentkezőt! Az állásinterjú után szerencsés esetben ránk esik a választás, és örülhetünk az új munkalehetőségnek. De mi van, ha nem minket választanak? Semmi. Ez nem azt jelenti, hogy nem voltunk elég jók a meghirdetett állásra, hanem azt, hogy volt aki nálunk is jobb volt. Ilyenkor nem szabad az elutasítást személyesnek venni. Miután ezt tisztáztuk magunkban, sokkal magabiztosabban és egészségesebb önbecsüléssel nézünk a következő állásinterjú elé.


Az álláskeresés fortályai


Amikor munkát keresünk, a szaktudásunkat, tapasztalatainkat, kapcsolati rendszerünket bocsátjuk áruba. Mint minden eladásnál, önmagunk eladásánál is sokat segíthet a megfelelő marketing, a csomagolás. Hányszor tapasztalhattuk, hogy nálunk kevésbé hozzáértő kolléga kapott meg egy állást, köszönhetően a jó fellépésének? Szerencsére ez mind tanulható.

A sikeres álláskeresés lépései:

1.) Kutatómunka:
Mielőtt megpályázunk egy állást, a legfontosabb dolog, hogy informálódjunk a munkáltatóról, nehogy utólag érjenek minket kellemetlen meglepetések. Erre legalkalmasabb az internet, de utánanézhetünk cégregiszterekben, sajtóban, személyesen. Elmehetünk a cég telephelyére, hogy lássuk, milyen körülmények között kell a munkát végezni, és kikérdezhetjük a portást a munkáltatóról. A portások gyakorlatilag a legjobb információforrások, ha fel akarunk térképezni egy céget.


2.) Önéletrajz és kísérőlevél:
Az önéletrajz egyben szakmai névjegykártyánk. Tartalma és stílusa saját személyiségünk lenyomata. Az önéletrajz írásnak a formai szabályain kívül vannak tartalmi szabályai is, melyeket nem tanítanak. A siker kulcsa a jól megválasztott szavakban rejtőzik. Például olyan igéket kell választani, melyek aktív cselekvést jelentenek. (Főleg angol nyelvű önéletrajzoknál van szerepe: kerüljük a passzív szerkezeteket.) Emellett az elért eredményeket érdemes kidomborítani:

- "munkámnak köszönhetően 35%-kal nőttek az eladások az északi régióban..."
- "elértem, hogy 40%-kal csökkenjen a későn fizető beszállítók aránya..."
- "újításaim következtében 25%-kal nőtt a gyártósorok kapacításának kihasználtsága..."

Pintér Zsolt klasszikusnak számító álláskereső kalauzából számos ehhez hasoló apró trükköt sajátíthatunk el. A könyv önéletrajz mintákat is közöl, így aki kevéssé ért a hatásos önéletrajz fabrikáláshoz, könnyen testre szabhatja az ott közölt mintákat.

A kísérőlevélben fejezzük ki, hogy miért szeretnénk a vállalkozásnál dolgozni, és hogyan lehetnénk hasznára a cégnek.


3.) Állásinterjú:

a) a csomagolás:
Öltözzünk a szerephez! Az előzetes kutatómunka azért is volt fontos, hogy képet kapjunk a vállalati kultúráról. Egy konzervatív céggel lesz dolgunk, vagy egy lazább, fiatalabb csapatba kell beilleszkedni? Öltözékünket ennek megfelelően válasszuk ki. Nem kell méregdrága ruhában tartani divatbemutatót, sokkal fontosabb az ápoltság és rendezettség.

b) kérdezz, kérdezz, kérdezz:
Az egyik leggyakoribb hiba, amit álláskeresők elkövetnek, az érdeklődés kimutatásának a hiánya. Szolgálatkészen válaszolnak a személyzetis kérdéseire, de ők maguk nem tesznek fel egy kérdést se, vagy ha igen, az általában a juttatásokra szorítkozik. Egy profi üzletkötő tudja, hogy aki kérdez, az irányít. Ha például szeretnénk bizonyos jó tulajdonságainkat megemlíteni, amik eddig nem kerültek szóba, de javíthatják esélyeinket, a legjobb, ha ebbe az irányba tereljük a felvételi beszélgetést a megfelelő kérdések felvetésével. Természetesen nem szabad túlzásba vinni, és azt is tudni kell, hogy nem csak a válaszaink, de a kérdéseink is sokat elárulnak rólunk, de ha nyitottságot és érdeklődést mutatunk, az előnyhöz juttathat minket azokkal a pályázókkal szemben, akik 10 perc alatt lezavarnak egy állásinterjút, és már mennek is tovább. Márpedig ilyen pályázó nagyon sok van! Ott van az orruk előtt a lehetőség, hogy jó színben tüntessék fel magukat, és nem élnek vele.

A beszéletés arra is alkalmat ad, hogy a kutatómunkánk alatt a cégről megszerzett információkat belecsempésszük a párbeszédbe. Egy munkáltatónak jól esik, ha azt látja, hogy a leendő alkalmazottja képben van a cégről.

c) visszacsatolás:
Pozíciótól függően írhatunk egy e-mailt, amiben megköszönjük az álllásinterjút, és várjuk a munkáltató válaszát. Ha nem minket választanak ki az adott pozícióra, akkor is érdemes írni egy köszönőlevelet, és kérni, hogy tegyék be önéletrajzunkat a cég adatbázisába, hátha a jövőben lesz olyan üresedés, amire megfelelőek lehetünk.


További tippeket és startégiákat kínál a Hogyan csináljunk karriert? című álláskeresési enciklopédia. A vaskos könyv nem csak az álláskeresés folyamatával foglalkozik, hanem segítséget nyújt a személyiségünknek megfelelő munkaterület kiváálasztásában, önismeretünk fejlesztésében. Ez pedig elengedhetetlen, ha nem pusztán egy állást akarunk találni, hanem a hivatásunkat, a helyünket a világban. Életünk jelentős részét a munkahelyünkön töltjük. Miért ne tölthetnénk ezt az időt a pénzkeresés mellett egyben olyan tevékenységgel is, melyben önmagunkat valósíthatjuk meg.


Ajánlott könyvek az álláskeresés sikeressé tételéhez:

1. Pintér Zsolt: Hogyan csináljunk karriert?
Az álláskeresés enciklopédiája
A legátfogóbb könyv, amit a hazai álláskeresés gyakorlátáról, a karriertervezésről, a sikeres önéletrajzírás trükkjeiről, az állásinterjún ránk leselkedő veszélyekről és azok kikerüléséről írtak.  Pintér Zsolt kézzelfogható, azonnal „készpénzre váltható” gyakorlati tanácsokat ad egyrészt azoknak, akik pályaválasztás, állásváltoztatás elõtt állnak vagy állást keresnek, de nem tudják, hogy belevágjanak-e, illetve, hogy mit, mikor és hogyan tegyenek vagy ne tegyenek az álláskeresõ kampányuk során; akik szeretnének „karriert csinálni”, de nem tudják milyen módon. A kézikönyv másrészt azoknak a vezetõknek és személyügyi menedzsereknek is szól, akik a karriertervezés-menedzselés, illetve a személyzet- kiválasztás témakörében kívánnak újabb ismereteket szerezni. A szerző a szakmájában elismert személynek számít, tévéműsorokban és újságokban is gyakran kikérik a véleményét.  Részletek >

                  Kiadó: HORTON BOOKS KFT.
                  Oldalak: 540 oldal


2. Telkes József: Állásvadászat
Vajon mit tegyenek azok, akik kvalifikáltak, de nincs meg a megfelelõ módszerük, ismeretségük a jó állások levadászásában? Vagy csak hiányzik belõlük a mai világra nagyon jellemzõ nagyotmondás és agresszió?! A megfelelõ állás elnyeréséhez rögös út vezet. Elsõsorban önismeret: mit is akarok? Környezetismeret: hogyan és hol találom meg a megfelelõ állásokat? És nem utolsósorban a megfelelõ imázs: tökéletes önéletrajz, megjelenés és tárgyalóstílus. Ezeket a témákat veszi végig a könyv és inyújt segítséget elsősorban azoknak, akik a fejvadászok látókörébõl kiszorulnak, mert nem "elég magas" szférában mozognak.  Részletek >

                   Kiadó: BAGOLYVÁR KÖNYVKIADÓ KFT.

                  Oldalak: 162 oldal
  Külföldi távmunka ajánlatok   


design: www.webtemplatemall.com